Call for Participants for a Five-Day Ideas Lab Focusing on "Digital Health Meets Societal Needs"

To facilitate the successful start of excellent research, the LBG hosts an interactive and free-thinking workshop event, called Ideas Lab. The Five-Day Ideas Lab will focus on the Challenge “Digital Health Meets Societal Needs – Transforming Health Systems into a Patient-Centred World”. The aim is to bring together a unique mix of expertise from various disciplines, to form interdisciplinary research teams that produce high-quality research proposals. Two separate, seven-year-funded, interdisciplinary Ludwig Boltzmann Institutes (LBI) in the digital health area will be formed afterwards. Closing date for applications: 20 December 2018.

Das war der LBG Weinherbst 2018

Das Thema: Unfallverletzungen – Wissen aus der Praxis bringt neue Impulse für die Forschung
Bei der Crowdsourcing-Kampagne "Reden Sie mit!" hat die Ludwig Boltzmann Gesellschaft ÄrztInnen, PatientInnen und TherapeutInnen weltweit gefragt, wo es neue Forschung braucht – mehr als 800 Forschungsfragen zum Thema Unfallverletzungen wurden eingereicht. Beim LBG Weinherbst 2018 wurde den 200 Gästen aus Wissenschaft und Forschung ein erster Einblick gewährt, welche Forschungsfragen die EinreicherInnen besonders beschäftigt haben.

Sensationsfund: Bodenradar entdeckt Wikingerschiff in Norwegen